back to top
KezdőlapFormula 1Veszélyben az egy F1-es autóra felírt nevek rekordja

Veszélyben az egy F1-es autóra felírt nevek rekordja

-

Különlegességekkel készül a Williams a hazai futamára, miközben egy olyan nemzetiségű pilótát is autóba ültet a Brit Nagydíjon, amilyet az ezredforduló környéke óta nem látott a sport. 

A mezőny három brit csapata közül idén a külsőségeket illetően alighanem a Williams teszi a legtöbbet hazai futamának megünneplésére. Akárcsak tavaly, idén is felkerült a brit zászló az autó motorborítására, ezúttal azonban egy jóval komplexebb dizájn formájában: annak piros, fehér és kék színeire nevek lesznek felírva, méghozzá összesen 1005 darab. Mint a csapattól megtudhattuk, ez a Williams munkatársainak teljes létszáma, a grove-i bázis személyzete mellett beleértve azokat is, akik Londonban és New Yorkban segítik az istálló munkáját.  

Nem ez az első alkalom, hogy egy F1-es istálló a csapattagok vagy a rajongók iránti köszönetadás jeléül nevek sokaságát ragasztja fel az autójára, de az 1005 darab jó eséllyel több, mint amivel korábban a sportban bárki is próbálkozott. 

A Williams egyúttal bejelentette, hogy egy F1-es elsőbálozót is pályára küld Silverstone-ban, hiszen az első szabadedzésen az F2-ben idén már győzelemmel is rendelkező tesztpilótája, Franco Colapinto vezetheti majd az FW46-ost Logan Sargeant helyett. A 21 éves Colapinto révén 2001 óta először lesz pályán F1-es hétvégén egy argentin pilóta – akkor Gastón Mazzacane az újonc Fernando Alonso csapattársaként kezdte a szezont a Minardinál, de néhány futam után elveszítette állását. 

Egy másik szempontból is megidézi az ezredforduló környékét a Williams, hiszen a 2000-ben velük debütáló Jenson Button is visszatér hozzájuk, a világbajnok pilóta akkori autójával, az FW22-essel tesz majd meg bemutatóköröket a hétvége folyamán.

További rendhagyó fejleményként a hétvége előtt James Vowles csapatfőnök helikopterrel elreptette Alexander Albont Silverstone-ba, hogy a pályán és annak múzeumában nosztalgiázzanak.