back to top
KezdőlapFormula 1A Williams még nem döntött Massa jövőjével kapcsolatban

A Williams még nem döntött Massa jövőjével kapcsolatban

-

A brit csapat inkább azzal törődik, hogy javítson a 2017-es teljesítményén, mint hogy Felipe Massával megkezdje a tárgyalásokat a szerződésével kapcsolatban. A 36 éves brazil pilóta egyszer már eldöntötte, hogy visszavonul a Forma-1-es szerepléstől, de aztán mivel Valtteri Bottas elhagyta a csapatot a Mercedes kedvéért, hirtelen visszatért, és újra kedvet kapott az új versenyautókhoz, olyannyira, hogy maradna még 2018-ban is.

Claire Williams ugyanakkor nem akar kapkodni, és az összes erőforrásukkal arra koncentrálnak, hogy az idei éve sikeresebb legyen a groveiaknak:
„Felipe remek munkát végzett, egy extra bónusz nekünk idén. Nagyon rendes tőle az, hogy visszatért, és jól teljesít. Az elmúlt pár verseny ugyan nem sikerült neki oly jól, ráadásul a Hungaroringen egészségügyi problémái is voltak, de túl vagyunk rajta. Azt várjuk el most tőle, hogy újra hozza a pontokat az év hátralévő részében is, aztán majd meglátjuk.”

A Williams 58 pontos hátrányban van a Force Indiához képest a konstruktőrök bajnokságában, amit szinte lehetetlen ledolgozniuk, így inkább hátrafele kell tekinteniük.
„Azt hiszem, elég nyilvánvaló az, hogy a csapat inkább a konstruktőrök bajnokságára fókuszál, mert meg kell tartanunk az ötödik helyünket. Nem hiszem azt, hogy fel tudnánk zárkózni a Force Indiára, ráadásul több csapat is közel van hozzánk akik beelőznének, és átvennék tőlünk ezt a helyezést, amit nem engedhetünk meg magunknak. A célunk tehát a teljesítményünk javítása a pályán, ez sokkal fontosabb, mint a versenyzői felállásunkról beszélgetni. Még mindig hátra van nyolc verseny, és bőven van még időnk arról gondolkodni, hogy mi lesz jövőre.”