back to top
KezdőlapFormula 1Wolff: A felbőszített Hamilton le akarja majd vadászni Verstappent

Wolff: A felbőszített Hamilton le akarja majd vadászni Verstappent

-

Hiába a váratlan időmérős vereség Abu Dhabiban, a Mercedes csapatőfőnöke Toto Wolff biztos benne, hogy Lewis Hamilton ebből csak erőt fog meríteni a futamra.

Hamilton és Verstappen pontazonossággal érkezett meg a szezonzáró helyszínére. Az első edzést még a holland nyerte, ám utána a Mercedes és Hamilton került fölénybe. Éppen ezért volt meglepetés, hogy Max Verstappen végül elhappolta a pole-t a közvetlen riválisától, ráadásul komoly, négy tizedmásodperces előnnyel.

A kvalifikáció után Wolff sportszerűen elismerte, hogy a Red Bull sokkal jobb volt, jobban használta a gumikat és pontosabban alkalmazta a szélárnyék taktikát is a versenyzői között, azonban Hamiltont ez a vereség csak még inkább felfogja paprikázni a sorsdöntő ütközetre.

„Tökéletes tartományon belül voltak a gumijaik az utolsó etapban, és a szélárnyékozást is hibátlanul végezték el. Ezért vannak ők a pole-ban.” kezdte az osztrák. „Szerintem nincs szükség mondani bármit is Lewisnak, holnapra nagyon mérges lesz, ami mindenképpen jó, rendkívül motivált lesz, hogy levadássza Verstappent.”

Hamilton és a Mercedes számára a stratégia jelent előzően némi előnyt, ugyanis Verstappen a lágy, Hamilton pedig a közepes gumikkal fogja megkezdeni az Abu Dhabi Nagydíjat.

„Jobb a közepes gumikon rajtolni. Ugyan lesz egy kis hátrányunk majd a rajtnál és az első hat-hét körben, ha Max elég gyors lesz. Azonban mi tovább lehetünk majd kint. Egy agresszívabb alávágással is próbálkozhatunk és megpróbálhatjuk kontrolálni a pálya pozíciót. Az éjszaka folyamán rengeteg programot és algoritmust át fogunk futtatni.” – vázolta.