back to top
KezdőlapFormula 1Wolff: A Ferrarinak meg kell kérdőjeleznie "bizonyos személyek" döntéseit

Wolff: A Ferrarinak meg kell kérdőjeleznie „bizonyos személyek” döntéseit

-

Toto Wolff szerint a Ferrarinak meg kellene kérdőjeleznie „bizonyos személyek” döntéseit, ugyanis azok miatt kerülhettek ilyen hátra ebben az évben.

Tavaly még a pole pozíciónak és a dobogós helyezéseknek örülhetett a Scuderia, addig tegnap az volt számukra a legjobb hír, hogy bekerültek a kvalifikáció Q2-es szakaszába. A vörösök szenvedése többek között az erőforrás áttervezése miatt jött létre, ugyanis az FIA-val kötött paktumuk alapján a 2019-es hajtásláncot nagyon gyorsan el kellett felejteniük.

A riválisokat is meglepte a Ferrari feltűnően nagy szenvedése. A Mercedes csapatfőnöke szerint ellenfelüknek az élen kellene harcolnia, ugyanis nem tesz jót az F1-nek az, hogy a Scuderia ilyen hátul van.

,,A Ferrari egy ikonikus brand, így az élen kellene küzdeniük. Ez nem jó a Forma-1-nek és és nem jó a versengésnek sem. Együtt érzek a Tifosival és a Ferrari alkalmazottjaival a gyenge teljesítményük miatt. Végső soron azonban meg kell kérdőjelezniük azokat a prioritásokat, melyeket az utóbbi időben kitűztek maguk elé, ugyanis innen származhat a teljesítményvesztés. Összességében sem a szurkolók, sem pedig a dolgozók nem érdemelnek ilyen eredményt.”

Mikor arról kérdezték Wolffot, hogy fejtse ki milyen prioritásokra gondolt, az osztrák vezető a következőket válaszolta:

,,Nem helyes azt mondani, hogy a Ferrari prioritásai, mert így belerángatnánk mindenkit aki ott dolgozik. Talán „bizonyos személyek” döntéséről van szó inkább.” -magyarázta Wolff.