back to top
KezdőlapFormula 1Wurz: Ez nem feltétlenül a legesztétikusabb dolog

Wurz: Ez nem feltétlenül a legesztétikusabb dolog

-

A komoly vihart kavart védőeszköz, az úgynevezett halo a jövő évben kötelezően megjelenik a versenyautókon.

A Brit Nagydíjon történt tesztelést követően Sebastian Vettel arról számolt be, hogy a „Pajzs” elnevezésű eszköz zavarta a kilátásban továbbá minden pilóta elmondta, hogy a tesztelésre szánt idő elfogyott, így jövőre nem lehetséges a fejvédő eszközök bevezetése.

„Nagyon sok dolgunk lesz, hogy biztosítsunk egy jól kidolgozott, bevált csomagot, ami felkerülhetne a jövő évi autókra.”- mondta Paul Monaghan a Red Bull képviseletében.

A korábbi halót már tavaly több szabadedzésen pályára vitték, így szerdán az FIA bejelentette, hogy jövőre az eszközt kötelező lesz felszerelni a gépekre.

„Az FIA megerősítette a halo bevezetését.”- áll egy nyilatkozatban. „A csapatok támogatásával, a kinézeten további módosításokat fognak végrehajtani.”

„Az elmúlt öt év során számos eszköz kifejlesztését követően a halo az, amelyik a legjobb védelmet tudja nyújtani.”- tette hozzá az FIA.

A Pilóták Érdekvédelmi Szövetségének elnöke, Alexander Wurz elmondta, hogy a fejvédő nem a legesztétikusabb megoldás. „Ez igaz, valóban nem túl szép, de a pozitívumokra kell figyelnünk. Az autók biztonságosabbak lesznek, vagyis növelhetjük a sebességet és erősebben versenyezhetünk.”- mondta a korábbi osztrák pilóta.