back to top
KezdőlapFormula 1Elkerülhetetlen volt: az F1-et is elérte a szuperlaza török sportlövő mémje

Elkerülhetetlen volt: az F1-et is elérte a szuperlaza török sportlövő mémje

-

Még ha az ember felületesen is követte csak a hétvégén véget ért nyári olimpiai játékokat, akkor is könnyen szembetalálkozhatott az internet kedvenc sportolójával, akit sok híresség után most Alexander Albon is megszemélyesített.

A török Yusuf Dikeç partnerével együtt ezüstérmet szerzett a légpisztoly 10 méteres vegyes páros számában Párizsban, s csak ezt követően kapta fel a széles internetes nyilvánosság, hogy az 51 éves sportlövő mennyivel sallangmentesebben végzi a feladatát, mint ellenfelei. Míg a versenyszámban a sportolók hagyományosan alaposan felszerelkezve, általában egy a fejükre helyezett és a célzásukat jobban segítő eszközzel állnak ki a versenyekre, a szemüveges Dikeç mindenféle kiegészítő és szemfedő nélkül, egy pólóban, zsebre tett kézzel lőtt rendkívüli pontossággal a céltáblára.

Az olimpia első napjaiban látott jelenséget aztán a későbbiekben temérdek más sportoló leutánozta, még a rúdugró Armand Duplantis is előtte tisztelegve ünnepelte meg legújabb világcsúcsát.

Bár az F1-es versenyzők mindeközben a nyári szabadságukat töltik, azért közülük sem mindenki zárkózott el teljesen a közösségi médiától, s elsőként a barátnőjével Svájcban kiránduló Albon vette fel a pár nap alatt legendássá vált pózt, pisztoly gyanánt egy műgalambot tartva a kezében.

A kép Albon barátnőjének Instagramra feltöltött fotósorozatában rejtőzik, melyekből az is kiderült, a Williams thai versenyzője jobbkormányos autóval vágott neki a jobboldali közlekedést használó Svájc hegyes útjainak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

lily muni he (@lilymhe) által megosztott bejegyzés