back to top
Kezdőlape-MobilityA Formula E akár új, F1-től eltérő pályán is mehet Monacóban

A Formula E akár új, F1-től eltérő pályán is mehet Monacóban

-

Bár korábban arról szóltak a hírek, hogy az idei Monaco ePrix végre a monacói pálya teljes vonalvezetésén zajlik majd, lehet, hogy Formula E mégis változtatni fog rajta.

A verseny ötödik lenne a sorban, a pálya eddigi rövidített verziója azonban már biztos nem tér vissza az autók megnövekedett teljesítménye miatt.

Néhány módosítást így is végrehajtanának az F1-es vonalvezetésen, hogy elkerüljék a két sorozat összehasonlíthatóságát. Bár nincs sok hely a változtatásra, a sikánok és a Portier kanyar környéke kerülhet majd átalakításra.

Jamie Reigle, a sorozat igazgatója szerint „még sok a bizonytalanság az engedélyek miatt, és azzal kapcsolatban, pontosan mi is fog történni”.

„Emlékszem, amikor először csatlakoztam a Formula E csapatához, arról folyt a vita, versenyezhetünk-e F1-es pályán. Ez pedig azóta sem múlt el, én személyesen reménykedem, de még nem dőlt el a dolog.”

Monaco ePrix, Formula E, racingline.hu
Vonatozás a La Rascasse kanyarban, Fotó: FIA Formula E

Buemi, Monaco elektromos versenyének kétszeres győztese is kiemelte, 24 autóval lehetetlenség a rövid pályán körözni, de szerinte egy másik előnye is lenne a hosszabb verziónak.

„Jó lenne, hiszem legközelebb a Gen3-as autókkal jövünk ide, látni lehetne, mennyit javultunk.”

„Ma a Forma-1 gyorsabb, mint valaha. De jobb lett a versenyzés is? Szerintem a show nem köthető ahhoz, milyen gyorsak az autók. Persze, azt szeretnénk, hogy gyorsabbak legyünk, de tényleg muszáj ezt?”

„Amit mindenki látni akar az egy jó, izgalmas verseny.” – zárta a Formula E korábbi bajnoka.