back to top
KezdőlapFormula SportFormula 3David Schumacher bemutatkozik az Euroformula Open mezőnyében

David Schumacher bemutatkozik az Euroformula Open mezőnyében

-

A 2018-as szezon hátralévő részében David Schumacher rajthoz áll az Euroformula Open versenyein, az RP Motorsport színeiben.

„Nagy öröm számomra, hogy debütálhatok az Euroformula Openben, az RP Motorsporttal, mely egy komoly presztízzsel bíró csapat, hat bajnoki címet nyertek az elmúlt hét évben.” – mondta Ralf Schumacher fia, Mick unokatestvére. „Szerintem ez a megfelelő döntés, hogy megtudjam, hogyan működik a széria.”

„Az Euroformula rendkívül versenyképes. Persze ez lesz az első alkalom, hogy Formula 3-as autót vezetek, szóval oda kell figyelnem minden részletre. Szeretném megköszönni az RP Motorsportnak ezt a hihetetlen lehetőséget és nagyon várom már, hogy vezethessem az autót.”

„Örömmel tudjuk magunk közt Davidet a szezon hátralévő részében.” – mondta Niki Rocca csapatmenedzser. „Ő egy tehetséges versenyző, ezt a német és szaúdi Formula 4-es eredményei is mutatják. Biztosak vagyunk benne, hogy első EF Open szereplése nagy lépés lesz a karrierjében.”

Az UAE F4-es bajnokságban 325 ponttal a második helyen zárt, annak ellenére, hogy az első fordulót kihagyta. ADAC F4-ben idén az újoncok között bajnok lett, az összetettben pedig a kilencedik helyen zárt.