back to top
KezdőlapRookiesFormaautóval és egy magyar fiatallal tért vissza a Zengő Motorsport, a cél...

Formaautóval és egy magyar fiatallal tért vissza a Zengő Motorsport, a cél a Forma-1

-

Egészen új kihívásba vágott bele az autósport világában Zengő Zoltán csapata, a hírnevét a túraautózásból szerző alakulat egy Forma-4-es autót mutatott be, Gáspár Benettet pedig az együléses versenyzés csúcsára szeretné eljuttatni.

A Zengő Motorsport 2010-ben lépett fel az autóversenyzés világporondjára, amikor Michelisz Norberttel első teljes szezonját futotta a Túraautó-világbajnokságban. A csapat több mint egy évtizedes ténykedése során több győzelmet is szerzett a túraautózás aktuális legmagasabb szintjén, utoljára pedig 2022-ben, a WTCR-ben szerepelt, ahol Rob Huff-fal az élmezőny tagja volt.

A TCR World Tour tavalyi indulásánál már nem volt jelen a csapat, ám most közel másfél év csendesebb időszak után Zengő Zoltán egy nagy bejelentéssel rukkolt elő: bemutatta a Zengő első, fehér-zöld színre festett Forma-4-es autóját, vele együtt pedig Gáspár Benettet, egy eddig gokartban pallérozódó fiatalt, aki készen áll, hogy megtegye ezt a szintlépést a magyar csapattal.

Mint Zengő elmondta, az idei évet a felkészülésre szánják, 15-20 ezer kilométert akarnak megtenni az autóval, 2025-től F4-es bajnokságokba neveznének, majd „a lehető leggyorsabban szeretnénk eljutni a legkomolyabb szakaszba”, a cél pedig a Forma-1 elérése Benett-tel. A projektnek 2030-as határidőt tűztek ki.

-Hirdetés-

„A távlati tervünk egyértelmű, ezt elég komolyan és határozottan meg tudjuk fogalmazni. A cél a Forma-1 – mondta Zengő. – Egy kicsit nagyképűen hangzik, de higgyétek el, én azt gondolom, hogy ha valaki képes lesz rá, akkor az Beni, aki egy nagy tehetség, és remélem, a Zengő Motorsport végig tudja kísérni ezen az úton.”

A bejelentés nyomán egészen más megvilágítást nyert a Zengő Motorsport április 1-jei tréfája is, amikor a csapat azzal viccelődött, hogy partnerségre lépett az övéhez hasonló neonzöld színnel előrukkoló F1-es Sauberrel.

- Hirdetés -