back to top
KezdőlapFastest SlapVégre bejelentették, mikor érkezik Brad Pitt filmje, amiben Hamilton is segédkezik

Végre bejelentették, mikor érkezik Brad Pitt filmje, amiben Hamilton is segédkezik

-

Kiderült néhány részlet a továbbra is cím nélküli hollywoodi F1-es produkcióról. A forgatás az idei szezon végéig még biztosan zajlik, így a premierre még nem érdemes tűkön ülve várni.

Tavaly óta néhány Forma-1-es nagydíjhétvégén beköltözött a bokszutcába egy rejtélyes 11. csapat is, a fikciós Apex GP, hogy „élő díszletben” forgasson jeleneteket a stáb a Joseph Kosinski rendezésében, valamint Jerry Bruckheimer és Chad Oman produceri munkájával készülő filmhez. Az F1-esre maszkírozott, de valójában F2-es fekete autók ténykedéséről a versenyhétvégéken kívül is lehet hallani, nemrég Silverstone-ban például egy balesethez forgattak jeleneteket.

Az F1 hivatalos oldala szerint az idei Brit Nagydíjon és néhány további helyszínen is jelen lesz még a stáb, s a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjon, decemberben fog lezárulni a gyártási folyamat. Az elkészült film világpremierje 2025. június 25-én lesz, vagyis több mint egy évet kell még rá várnunk.

Az autókat több jelenetben, például az alábbi videóban is kaszkadőrök, tapasztalt autóversenyzők vezetik, de Kosinski elmondása szerint egyes esetekben tényleg Pitt ül majd a volán mögött, aki 4-5 hónap felkészítésen esett át, hogy meg tudjon felelni a kihívásnak. Az amerikai színész jelenleg 60 éves, a filmben pedig egy visszatérő autóversenyzőt alakít majd, így segítve a Damson Idris által megformált csapattársának.

Alighanem szükség lesz majd néhány filmes trükkre, hogy a színészt fiatalabbnak, az autókat pedig gyorsabbnak tűntessék fel. Lewis Hamilton filmes cége, a Dawn Apollo Films szintén részt vesz a munkálatokban, a brit pilóta korábban elmondta, ő maga a tanácsaival abban segít, hogy a film autósportos történetelemei ne rugaszkodjanak el a valóságtól.