back to top
KezdőlapFastest SlapHamilton megtalálta hasonmását Barcelonában

Hamilton megtalálta hasonmását Barcelonában

-

Azok az idők, amikor Lewis Hamiltonra még ellenségként tekintett a Spanyol Nagydíj közönségének egy jelentős része, rég letűntek – ma már a hétszeres világbajnokot támogató üzenetek és gesztusok ütnek meg extrém szintet, aminek legékesebb példája ezen a hétvégén a szurkolói zónában járó-kelő másik Lewis Hamilton.

Egy rajongó ugyanis a Mercedes pilótájához megszólalásig hasonló külsővel és fizimiskával jelent meg a pályán, s vidáman állt oda egy-egy képre az őt a valódi Hamiltonnal azért valószínűleg nem összekeverő szurkolótársai mellé. A fülbevaló, a szakáll formája, a befont haj mind a helyén volt, csak a túl hosszú haj nem igazán stimmel, de a közönségtalálkozón a színpadról még maga az igazi Hamilton is kiszúrta hasonmását.

A brit egészen ötletes és kedves üzeneteket is olvashatott a hölgyrajongói által készített papír- és kartonlapokon. Egyikük mintha eltűnt személy után adott volna fel hirdetést: „Keresek egy férfit az F1-ben. Mercedes-pilóta, hétszeres világbajnok, 1,74 méter magas, barna szemű. Aki megtalálja, kérem, lépjen velem kapcsolatba.” A szimpátia legfőbb jele azonban a szöveg rejtett utalásában érhető tetten, a „hétszeres világbajnok” szövegrész mellé ugyanis zárójelben egy kis nyolcas is odakerült, kétségtelenül a 2021-es, Hamilton által vitatott körülmények között elveszített vb-címre utalva. (A kép nagy méretben itt.)

Egy másik üzenetből a viszonzatlan szerelem kétségbeesettsége árad: „Lewis, kérlek, utasíts vissza, hogy tovább tudjak lépni.”

A Hamilton irányába özönlő különösen intenzív rajongást a brit csapattársa, George Russell is érzékelte, hiszen amikor a közönségtalálkozón Hamiltont a spanyol ételekhez való viszonyáról kérdezték, az alábbi beszélgetés zajlott le.

Hamilton: Mivel nincs spanyol barátnőm, nem ismerek valami sok spanyol ételt.

Russell: Nem spanyol barátnőd, hanem spanyol barátnőid vannak!