back to top
KezdőlapFastest SlapVilleneuve ott versenyez majd, ahol édesapja életét vesztette

Villeneuve ott versenyez majd, ahol édesapja életét vesztette

-

Jacques Villeneuve idén újra versenyezni fog, ugyanis 1997 Forma-1-es világbajnoka ott lesz a NASCAR Whelen Euro Seriesben, valamint néhány versenyen ott lesz az Italian GT Endurance Championshipben is egy Ferrari 488 GT3-mal.

„A prioritás a NASCAR Whelen Euro Series.” – mondta Villeneuve a Motorsport.comnak. „Így nem leszek ott az olasz bajnokság összes endurance versenyén.”

A NASCAR Whelen Euro Series szezonja április 13-án indul Valenciában, Spanyolországban, melyen kívül további 16 versenyből áll a naptár. A helyszínek között szerepel Zolder is, ahol anno édesapja, Gilles halálos balesetet szenvedett

„A NASCAR Euro Series utolsó két fordulója egy hétvégén lesz, Zolderben, Belgiumban.” – mondta a kanadai. „Számomra ez a verseny kihagyhatatlan. Zolder az a pálya, melyen Gilles utoljára vezetett itt és életét is vesztette ott. Sosem voltam még ott, így ez fontos számomra.”

Az olasz GT bajnokságban Villeneuve Scuderia Baldini Ferrarija a „27”-es számot viseli majd a család jelképeként.

„Örülök, hogy Ferrarit vezethetek.” – mondta Jacques. „A szám tekintetében, személy szerint én a 12-est preferálom a 27-tel szemben. Gilles egy 27-es számú autóban vesztette életét, ugyanakkor én a 27-es számú autóval nyertem Indy 500-at.”