back to top
KezdőlapFastest SlapVerstappené az év előzése, Albon az év újonca, de Lauda is díjat...

Verstappené az év előzése, Albon az év újonca, de Lauda is díjat kapott az FIA gálán

-

Péntek este tartották az FIA hagyományos év végi díjátadó gáláját a párizsi Louvre-ben. Az eseményen az FIA által szervezett bajnokságok (kivéve WTCR) legjobbjai kapták meg a díjaikat, de ezen kívül több más elismerést átadtak.

Ezen az estén vette át Lewis Hamilton immár hatodszor a Forma-1 világbajnokának járó trófeát, akárcsak a Mercedes a konstruktőri sikeréért. Természetesen a második és harmadik helyezett Valtteri Bottas és Max Verstappen is megkapta a maga elismerését. Utóbbi ráadásul egy másik díjjal is gazdagodott: Ő érdemelte ki ugyanis az Év Akciójáért járó díjat, amit még a Brit Nagydíjon a Charles Leclerc elleni előzésével érdemelt ki.

Posztomusz díjban részesült a tavasszal 70 évesen elhunyt háromszoros világbajnok Niki Lauda, akit a minden versenyhétvégére akkreditált médiák választották meg az Év Személyiségének.

Átvehette a bajnoknak járó elismerését többek között az F2, F3 és a Formula E legjobbja is. Illetve a világbajnoki sorozatok legjobbjai, vagyis a rali világbajnok Ott Tanak, a WEC világbajnok triója, Fernando Alonso, Sebastien Buemi és Kazuki Nakajima, és a ralikorssz bajnoka Timmy Hansen is.

Az FIA Special Award idei díjazottja Violeta Bulc, – a közlekedésért felelős európai biztos – a közúti biztonság javításáért tett hatalmas erőfeszítéseiért kapta ezt az elismerést.

Az FIA Év Újonca díj pedig Alexander Albon kezébe került, aki első F1-es évében meggyőző teljesítményt nyújtott előbb a Toro Rosso majd a Red Bull színeiben.