back to top
KezdőlapTouring CarDTMSajtó: A DTM-ben folytathatja Valentino Rossi

Sajtó: A DTM-ben folytathatja Valentino Rossi

-

Rendkívül érdekes felvetés jelent meg a nemzetközi sajtóban miután a MotoGP legendája Valentino Rossi bejelentette visszavonulását. Az olasz klasszis a jelek szerint ugyanis a bukósisakot nem akasztja szögre, csupán a két kereket négy kerékre cserélheti.

A Doktor becenévre hallgató rekordbajnok 2017 óta nem tudott futamot nyerni a királykategóriában, miközben sorra bukkantak fel olyan fiatalok, akik már nyers tempóban is gyorsabbak nála. A döntése így nem meglepő, ám az annál inkább, hogy hogyan alakulhat a karriere.

Az olasz moto.it ugyanis arról számolt be, hogy Rossi már felvette a kapcsolatot a DTM nagyfőnökével, Gerhard Bergerrel, hogy szívesen csatlakozna a sorozathoz. Ezt az utat merőben befolyásolja az a tény, hogy a DTM az idei évtől GT3-as autókat használ, amit a Dokrot jól ismer, hiszen néhány endurance versenyen már megismerkedett velük.

„Valentino már korábban is vendégeskedett nálunk. Az még ugyan egy promóciós esemény volt, de akkor azzal az ígérettel távozott, hogy amikor úgy dönt, hogy abbahagyja a motorozást, akkor elgondolkozik a mi bajnokságunkon. Ez a nap eljött és az érzésem, hogy Valentino hamarosan a DTM mezőnyének a tagja lesz.” – nyilatkozta Gerhard Berger.

Forrásmoto.it