back to top
KezdőlapSIM LIGAElnézést kért a Gran Turismo 7 készítője, hatalmas gondok voltak

Elnézést kért a Gran Turismo 7 készítője, hatalmas gondok voltak

-

Megérkezett az új, 1.07-es patch a Gran Turismo 7-hez, azonban a frissítés hibás volt, így a szerverek sokáig nem voltak elérhetőek.

A március 17-i 1.07-es frissítést követően a Gran Turismo 7-et fejlesztő Polyphony Digital meghosszabbította a tervezett szerverkarbantartást, ami miatt a játék legtöbb funkciója közel 33 órára játszhatatlanná vált.

Most megjelent az 1.08-as verzió, és újra játszható a Gran Turismo sorozat legújabb játéka.

Az új frissítés már letölthető, PlayStation 5-ön 354,4 MB, PlayStation 4-en pedig 222,8 MB.

Az 1.07-es verzió frissítése azt ígérte, hogy kijavítja azt a hibát, amikor bizonyos Licence Tests, Missions és Circuit Experiences esetében a járművek nem megfelelő gumiabroncsokkal voltak felszerelve.

Emellett a játékban kifizetett kreditek számát is csökkenteni akarták több versenyen, köztük a népszerű Fisherman’s Ranch Dirt Champions versenyen – ez a gyors pénzkeresés legegyszerűbb módja.

Bár a frissítés letölthető volt, a játék indításakor a szerverek március 18-án, kb. 16 óráig elérhetetlenek voltak

A hivatalos közlemény így szólt: „Az 1.07-es frissítéssel kapcsolatban talált probléma miatt meghosszabbítjuk a jelenlegi szerverkarbantartási időszakot. A lehető leghamarabb közöljük a befejezés időpontját

A Gran Turismo 7 vezető producere, Kazunori Yamauchi a következőket mondta a késésről és a kapcsolati hibákról:

Közvetlenül az 1.07-es frissítés megjelenése előtt felfedeztünk egy olyan problémát, amikor a játék egyes esetekben nem indult el megfelelően a PS4 és PS5 termékverziókon” – magyarázta Yamauchi.

Ez egy ritka probléma volt, amelyet a fejlesztői hardveren végzett tesztek vagy a megjelenést megelőző QA ülések során nem tapasztaltunk, de a felhasználók mentési adatainak biztonsága érdekében úgy döntöttünk, hogy megszakítjuk az 1.07-es frissítés megjelenését, és egy 1.08-as javító frissítést készítünk.

Ez volt az oka a késedelemnek. Őszintén elnézést kérek mindenkitől a késői jelentésért.

ForrásTraxion.gg