back to top
KezdőlapFormula 1Binotto szerint a Ferrari még nem biztos, hogy megtanult nyerni

Binotto szerint a Ferrari még nem biztos, hogy megtanult nyerni

-

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke tisztában van vele, hogy nem ugyanaz versenyképesnek lenni és nyerni.

Miután a Monacói Nagydíjon több stratégiai hibát is elkövettek, ami Charles Leclerc győzelmébe került, a Ferrari csapatfőnöke úgy érzi, még nem teljesen szokták meg, hogy ismét a győzelmekért harcolhatnak. Matti Binotto szerint a Hercegségben történtek pedig a folytatásban csak a javukat fogják szolgálni.

„Eléggé biztos vagyok benne, hogy az ilyen helyzetek csak erősebbé tesznek minket. Tisztában vagyunk vele, hogy nem ugyanaz versenyképesnek lenni és nyerni. Utóbbi egy másik nehézségi szint. Csapatként szerintem továbbra is fejlődünk, tanulunk, és talán mindez még egy kis időbe fog telni” – nyilatkozta a svájci olasz, aki megértő volt a dühös Leclerc-rel.

Binotto összehasonlította az egyaránt az első helyről elbukott Spanyol és Monacói Nagydíjat is.

„Nyilván csalódáskeltő, amikor neked van a leggyorsabb autód, megszerzed a pole pozíciót, és mégsem nyersz. Ez bizonyos módon csalódás. Ami Spanyolországban történt, az viszont teljesen más sztori. Ott megbízhatósági problémáink voltak, miközben vezettük a versenyt. Monacóban ugyanakkor a körülmények is nehezebbé tették egy kicsit a dolgunkat. De nem voltunk valami nagyszerűek a helyzet megítélésében és a döntéshozatalban, úgyhogy igen, ez csalódás.”

ForrásAutosport