back to top
KezdőlapFormula 1Williams: Latifi továbbra sem magabiztos, emiatt szenved

Williams: Latifi továbbra sem magabiztos, emiatt szenved

-

A Williams technikai főnöke, Dave Robson szerint Nicholas Latifi legfőbb problémája az „önbizalom hiánya”. A kanadai ugyanis nem érzi magát jól az FW44 volánja mögött és főnöke szerint ez a szenvedésének leglényegesebb oka.

Latifi – akinek egyáltalán nem biztos a jövője a patinás brit istállónál – már az első két évében sem tudta felvenni a versenyt George Russell-lel, aki azóta már a Mercedes csapatát erősíti és ott is sok borsot tör a hétszeres világbajnok, Lewis Hamilton orra alá. A kanadai azonban hiába kapott új csapattársat magának Alex Albon személyében, ő ellene sem képes jó eredményeket hozni, ráadásul a kanadai az egyetlen olyan versenyző Mick Schumacher mellett a mostani mezőnyből, aki még nem volt képes a pontszerzők között végezni idén.

Latifi egyetlen alkalommal tudta eddig legyőzni Albont az időmérők folyamán, azonban ezzel nem ment sokra és az sem segített rajta, hogy számos komolyabb autótörést is elszenvedett már a 2022-es szezonban. Robson pedig ezt a fajta rossz teljesítményt az önbizalom hiányának tudja be.

„Még mindig hiányzik az a plusz, amivel már jobbak lehetnének Nicholas eredményei” – nyilatkozta Robson még Monacóban. „Monacóban például egy jobb eredményt is el tudott volna érni, azonban az első tengely tapadásával még mindig vannak problémái Nicholasnak és emiatt egy újabb Q1-es kiesés lett a vége. Ez arról szól, hogy Nicholas még mindig nem érzi jól magát az autóban és nem találja az optimális egyensúlyt sem. Szerintem ezek a problémák tökéletesen összefoglalják Nicholas jelenlegi helyzetét.”

Végül maga Latifi is megszólalt az ügyben és elmondása szerint „a Williams egyszerűen nem rendelkezik annyi leszorítóerővel, mint a rivális istállók.” Ez Barcelonában tűnt fel neki, ahol a harmadik szektorban égető szüksége van az embernek egy optimálisan működő versenyautóra. A grove-i istálló kanadai pilótája hozzátette, hogy „már dolgoznak a probléma elhárításán, hogy a létező leghamarabb felzárkózhassanak a középmezőny többi csapatára.”