back to top
KezdőlapSIM LIGAOktóberben érkezik a WRC új játéka, de csak konzolra

Októberben érkezik a WRC új játéka, de csak konzolra

-

Az évente megjelenő WRC játék nagy változásokon fog átesni, hiszen eddig számozott címmel jelent meg – a legutóbbi a WRC 10 volt.

A 2022-es szezonban ezt a megnevezést elvetették, helyette egy olyan címet választottak, amely a francia stúdió eddigi hét WRC-játékot készítő tapasztalatainak csúcspontját jelenti – írja a Motorsport.com.

Ez lesz az utolsó, amelyen dolgoznak, mivel a licenc 2023-ra az Electronic Artshoz kerül.
Rally1 autók.

Ahogy az egy hivatalos WRC-játéknál elvárható, a jelenlegi valós szezonban szereplő versenyzők, csapatok és raliversenyek többsége szerepel majd a játékban.

Ez különösen fontos 2022-ben, mivel a bajnokság bevezette a hibrid Rally1 szabályrendszert. Ez 3,9 kWh-s akkumulátort jelent egy plug-in hibrid rendszerben és egy csővázas alvázat. Eddig három új autót építettek ezen szabályok szerint (Toyota GR Yaris Rally1, Hyundai i20 N Rally1, Ford Puma Rally1).

Minden eddiginél bővebb pályakínálat

Az idei szezon WRC-naptárának különlegessége, hogy 2012 óta először visszatér a Rally New Zealand. Eredetileg azonban 2020-ra tervezték, mielőtt a COVID-19 járvány elvetette volna a terveket.

Ennek eredményeképpen a szakaszokat már a WRC 9 játékhoz fejlesztették ki, majd a WRC 10-ben az 50. évfordulós mód részeként átvették.

Ugyanez vonatkozik a Rally Japanra is, amelynek szakaszai már a WRC 9 óta jelen vannak, annak ellenére, hogy a szezon későbbi részében nem debütál a valóságban.

A Svéd Rallyt idén először rendezték meg az Umeå régióban, és ennek eredményeképpen az új játékban a szakaszokat úgy alakították át, hogy megfeleljenek a keskeny, nagy sebességű, havas pályáknak.

A WRC Generations kilenc másik, a jelenlegi WRC-naptáron kívüli helyszínt is tartalmazni fog. Ezek között várhatóan olyan, a Kylotonn által fejlesztett, már létező szakaszok lesznek, mint Chile, a Wales Rally GB és a belgiumi Ypres. Ez összesen 165 szakaszt jelent majd.

Rengeteg autó a WRC múltjából és jelenéből

Hasonló módon a korábbi WRC-specifikációjú járművek is átkerülnek, valamint a bajnokság történelméből származó járművek, összesen 37 úgynevezett legendás autó.

A kiterjedt karriermód is visszatér, és ismét lehetőséget biztosít a saját csapat létrehozására, amit először a tavalyi WRC 10-ben vezettek be. Ez állítólag „továbbfejlesztett” lesz a korábbi verziókhoz képest, de a pontos részletekről még nem esett szó.

A festésszerkesztő mostantól lehetővé teszi, hogy online megoszd az alkotásaidat, és az autófejlesztés képességfája állítólag hibrid-specifikus fejlesztéseket is tartalmazni fog.

Liga mód is lesz, bár papíron ez nagyon hasonlónak hangzik a WRC 10 online csapatjátékához, ahol virtuális raliversenyzőkkel versenyezhettél a különböző kihívásokon.

A hagyományokkal szakítva a WRC Generations október 13-án lesz elérhető PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X|S-re, de a PC-s verzió ezeket csak egy későbbi, egyelőre meg nem határozott időpontban követi majd.

Lesz Nintendo Switch verzió is, de mivel a WRC 10 csak két hónappal ezelőtt jelent meg az apró hordozható konzolra, így ez várhatóan csak 2023-ban fog megjelenni.