back to top
KezdőlapFormula 1Mazepin kizártnak tartja, hogy visszatérjen a Haashoz

Mazepin kizártnak tartja, hogy visszatérjen a Haashoz

-

Nikita Mazepin már nem akar visszatérni a Haashoz.

A téli tesztek első felében még az orosz versenyző vezethette az amerikai autót, ám az orosz-ukrán háború kapcsán a csapat búcsút intett neki és az Uralkalinak. Mivel már a cég utalt az alakulatnak, azt az összeget visszakérik és jóvátételt is követelnek Gene Haas csapatától.

A bíróságra már beadták a kérelmüket, Monzában Günther Steiner elismerte, hogy kaptak már értesítést.

„Nem tudom biztosan megmondani, hogy válaszoltak-e, ezért kétszer is le kell ellenőriznem az információt. A szankciók ellenére van esély arra, hogy kártérítést kapjunk. A szankciók ugyanis nem adnak felhatalmazást arra, hogy kijátszák a szerződési jogkör törvényeit. Hiszek az igazságban és abban, hogy a bíró jól végzi majd a munkáját.”  – nyilatkozta Mazepin.

Ugyanakkor azt nem árulta el, mekkora mennyiségű pénzről van szó:

„Először is tartoznak a tavalyi fizetésemmel. Havonta kellett volna kifizetni, de történt egy apró hiba a könyvelés során, ezért ez nem valósult meg. Elmennék a könyvelési osztályra, de a szankciók miatt nem repülhetek. Ott vannak még a bónuszok, meg az anyagi veszteségek, mivel hosszú távú szerződéssel számoltunk. Imázsveszteség is történt, sőt még ott van a Forma-1-es autó is, ami benne volt a szerződésben. Ez az egész a tavalyi évről szól, semmi köze az idei szezonhoz.”

Az orosz szerint az elveszett F1-es álmait viszont nem lehet megfizetni és visszaadni.

„Nem akarok visszamenni oda, még akkor sem ha betartják a szabályokat. Nem akarok minden áron a Forma-1-ben lenni. Az emberi tulajdonságok is fontosak számomra. Ha egy csapatfőnök így viselkedik, akkor maradt még 9, akivel beszélhetek. Egy napon még üzletemberként is ott lehetek, de nem sietek.”