back to top
KezdőlapFormula 1Emlékszel az egyik legmeglepőbb F1-es autófestésre? Vettel és Hamilton is megirigyelné

Emlékszel az egyik legmeglepőbb F1-es autófestésre? Vettel és Hamilton is megirigyelné

-

Emlékeztek a Forma-1 történetének egyik legváratlanabb autófestésére? 2007. február 26-án a Honda bemutatta RA107-es autójának „Earth Dreams” festését.

Az autón nem voltak szponzorfeliratok, csupán rajtszám, illetve Honda és Bridgestone logó. Ettől eltekintve az autón „csupán” a Föld domborzati térképe volt látható. A koncepció a környezetvédelem fontosságát hivatott népszerűsíteni. Bizony, téma volt ez már az előtt is, hogy Lewis Hamiton és Sebastian Vettel a zászlajára tűzte volna!

A csapat vezetősége a szponzorálás új formájaként tekintett a projektre, amelynek keretében a vállalatok adományt küldtek egy környezetvédelmi jótékonysági szervezetne. A „szponzorok” így kapcsolódhattak a csapathoz és jelenhettek meg a csapat honlapján.

Rubens Barrichello, Jenson Button, Honda Earth Dreams
Rubens Barrichello, Jenson Button és iskolás gyerekek, az RA107 bemutatóján.  |  Fotó: Honda Motor Europe Ltd.

A projekt amilyen meglepő volt, olyan gyorsan merült a feledés homályába. A Honda abban az évben a 9. helyen zárt (11-ből, úgy, hogy az egyik mögöttük lévő a bajnokságból kizárt McLaren volt), a festést sokan zavarónak találták, a Honda, mint márka pedig két évvel később kivonult az F1-ből. Gyári csapatként azóta sem tértek vissza; legutóbbi sikereiket a Red Bull motorszállítójaként érték el.

Az Earth Dreams egyébként a Honda technológiájának elnevezése, mely közúti járművek üzemanyag-takarékosabbá és környezetbarátabbá tételére összpontosít a teljesítmény csökkenése nélkül.

Élet és halál egyszerre ütötte szíven Vettelt, ez változtatta meg