back to top
KezdőlapFormula 1Sainz kikötötte mikor akar legkésőbb aláírni a Ferrarival

Sainz kikötötte mikor akar legkésőbb aláírni a Ferrarival

-

Carlos Sainz szeretne pontot tenni a jövőjével kapcsolatos ügyre, így megsürgetné egy kicsit a Ferrarit.

Az elmúlt időszakban egyre több olyan hír született, hogy Lewis Hamilton ajánlatot kapott a Ferraritól. A brit és olasz lapok egyértelműen a spanyol versenyző helyére ültetnék a hétszeres világbajnokot, mivel a 28 éves pilóta nem éppen jól teljesít.

Ugyan a Ferrari még úgy indult neki az évnek, hogy bajnok esélyes csapatként harcolnak majd, de már az első futamon kiderült, hogy idén a Red Bull az úr. Charles Leclerc a kezdeti botlásuk után Bakuban jól teljestett, míg csapattárs nehezebben evickél ki a rossz periódusból.

Carlos Sainz, Ferrari
Carlos Sainz – Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Sainz állítása szerint nemigen foglalkozik a pletykákkal, viszont mielőbb le szeretné zárni az ügyet. A spanyol versenyző szerződése 2024 végén jár le, így arra kéri csapatát, hogy kezdjék meg a tárgyalásokat.

„Nyilvánvalóan nem akarom felfedni a tárgyalási stratégiámat, ez egy olyan dolog, amit sosem árulok el. Ám ha követtétek eddig az interjúimat, akkor tudhatjátok, hogy a szezon elejét mindig úgy kezdem, hogy tudom hol fogok versenyezni jövőre. Átéltem már ennek az ellenkezőjét a Renault-nál, és nem volt kellemes élmény. Nem szükséges, hogy még idén aláírjuk a szerződést, de 2024 elején már szeretném ezt megejteni” – nyilatkozta a 28 éves pilóta.

Sainz ugyanakkor kihangsúlyozta, őt nem zavarják annyira a pletykák:

„Tisztában vagyok azzal, hogy az év ezen szakaszán mindig sok pletyka van. Ez a pilótakeringő időszaka. Elég régóta vagyok az F1-ben, már több, mint 8 éve. Tudom, milyenek ezek a hónapok.”