back to top
KezdőlapFastest SlapPihenés helyett Bottas kiizzasztotta magát a következő verseny előtt

Pihenés helyett Bottas kiizzasztotta magát a következő verseny előtt

-

Miközben a pilóták többsége vélhetően lazított a két F1-es futam közti szabad hétvégén, Valtteri Bottas inkább ismét nyeregbe pattant egy kerékpárversenyen.

Pedig ezúttal sokat, kontinensek között kell utaznia a mezőnynek, Monacót ugyanis Kanada követi az F1 versenynaptárában. Bottas ugyanakkor már megérkezett a kontinensre, és részt vett a Kansas államban található Emporia városa környékén, murván rendezett terepkerékpáros viadalon.

Méghozzá ismét eredményesen, hiszen 33. lett a több mint 1400 induló között, és a 30-39 évesek korcsoportjában a 2. helyen ért célba. A képekkel illusztrált bejegyzésében azt írta, a 174 kilométeres távon jól szórakozott.

A Daily Mail azt írja, a feltöltött GPS-adatok szerint Bottas a távot 5 óra 26 perc alatt tette meg és 4600 kalóriát égetett el, a szintemelkedés pedig összesen 1500 méter volt.

A finn Forma-1-es pilóta már kvalifikálta magát az idei terepkerékpáros világbajnoksára, amit Belgiumban, Halle és Leuven között rendeznek október 5-6-án (F1-es nagydíj ekkor nem lesz.)