back to top
KezdőlapFastest SlapKit érdekel a köridő, amikor tripla 20-at is lehet dobni! – egy...

Kit érdekel a köridő, amikor tripla 20-at is lehet dobni! – egy F1-es pilóta legyőzte a darts új sztárját

-

A Brit Nagydíj hétvégéjén megjelent a silverstone-i paddockban Luke Littler, hogy kihívja az F1-es mezőnyt egy dartspárbajra.

A még mindig csak 17 éves Littler az idei darts-vb-n robbant be a köztudatba, ahol első nekifutásra azonnal a döntőig menetelt, s csak ott győzte le végül Luke Humphries.

A darts csodagyereke és Angliában legnépszerűbb arca a Brit Nagydíjra is meghívást kapott, ahova egy dartstáblával, valamint a vb-k állandó felkonferálójávan, John McDonalddal érkezett, a vállalkozó kedvű pilóták pedig kiállhattak ellene egy párbajra – a lehetőséggel a Red Bull, a Haas és az Alpine pilótái, valamint Lando Norris éltek.

A feladat pofonegyszerű volt: 1 perc és 24 másodperc alatt kellett több pontot dobni Littlernél. Hogy miért pont 1 perc és 24 másodperc? Mert 1:24,303 a silverstone-i pályacsúcs, amit 2020-ban Lewis Hamilton állított fel az időmérőn.

Különös módon Pierre Gasly egyedüliként több pontot tudott dobni, mint Littler, ami vagy az angol játékos hozzállásának vagy a pontszámításnak a komolyságát kérdőjelezi meg.

A dartsverseny videója ide kattintva az F1 YouTube-csatornáján nézhető meg.