back to top
KezdőlapFormula 1A Forma–1 PSG-jét építi az Aston Martin?

A Forma–1 PSG-jét építi az Aston Martin?

-

A korábbi világbajnok figyelmeztet: az Aston Martin úgy járhat, mint a Paris Saint Germain futballklub.

Adrian Newey érkezésével sokan bizonyára már oda is adták a 2026-os vagy 2027-es világbajnoki címet az Aston Martinnak, amely a Red Bullt elhagyó tervezőzseni mellett olyan neveket igazolt még, mint Andy Cowell, a Mercedes korábbi motorguruja, vagy Bob Bell, a korábban a Mercedest, a Renault-t és a McLarent is erősítő veterán mérnök. Nico Rosberg szerint azonban nem lesz elég megszerezni a legjobb szakembereket.

„Nézzük meg a PSG-t a fociban. Ott volt náluk Messi, Neymar és Kylian Mbappe, ráadásul egyszerre. Három minden idők legjobbjai közül, miközben a többiek is nagyon jók voltak, és soha nem tudták megnyerni a Bajnokok Ligáját, mert természetesen nagyszerű dolog a legnagyobb géniuszokat és a legjobb menedzsereket a fedélzetre hozni, ugyanakkor össze is kell csiszolódniuk, optimálisan együtt dolgozniuk, mert csak annyira vagy jó, amennyire az egész csapat összessége” – mutatott rá a 2016-os világbajnok a Sky Sports adásában.

Rosberg szerint ezért minden idők legsikeresebb F1-es tervezőmérnöke sem tud majd egyedül csodát tenni a csapatába rendkívüli mértékben invesztáló, teljes infrastruktúráját lecserélő istállóval. „Adrian Newey önmagában nem fog tudni világbajnok autót létrehozni, szüksége van a csapat többi részére. Természetesen jó irányba terelheti őket, nagyon jó iránymutatást adhat, de szüksége van arra, hogy a csapat együtt dolgozzon vele. Meglátjuk. Egyértelműen kihívást jelent majd, hogy integrálják őt és egy nagy család legyenek, amelynek tagjai ugyanabba az irányba húznak” – fejtegette.

Newey-nak persze – azon túl, hogy elképesztően versengő típusként mindenképpen nyerni akar – akkor sem feltétlenül jelent majd kudarcot pályafutásának újabb állomása, ha az ő ideje alatt nem jön össze a vb-cím, hiszen Lawrence Stroll tulajdonrészt adott neki és partnerként csatlakozik az istállóhoz.

Az Aston Martin még nem végzett: jöhet az Alonso–Verstappen álomcsapat?