back to top
KezdőlapFastest Slap40 millió forintért még csak szóba sem áll senkivel ez a Schumacher-féle...

40 millió forintért még csak szóba sem áll senkivel ez a Schumacher-féle távirányítós F1-es Ferrari

-

80 km/órával száguld, három évig épült, és még Michael Schumacher is aláírta a 2002-es F1-es Ferrarinak azt az egészen egyedi és különleges replikáját, amit most gigaösszegért árverésre bocsátanak.

Sokan gyűjtik F1-es autók modelljeit, ez a most előkerült, nagyjából húszéves Ferrari azonban mindenen túltesz, egy igazi műalkotás: 1:3-as méterarányával egy óriás, ráadásul versenyezni is lehet vele – mutatja be a The Race.

Az ötletet Stéphane Andrist álmodta meg a svájci Atelier Medicatechnél, ami egy sebészeti eszközöket gyártó cég. A Ferrari egy teszteszközként készült, amin a cég tanoncai gyakorolhattak, végül azonban olyan mestermunka született, hogy annak még maga Michael Schumacher is csodájára járt: hozzá is eljutott a replika létezésének híre, s a 2003-as szezon végén maga is ellátogatott a cég központjába a Genfi-tótól északra, hogy ellássa aláírásával a 2002-es bajnokautója kicsinyített másának hátsó szárnyát. Ekkor az még nem is volt végleges állapotában, hiszen Andrist elmondása szerint három éven át zajlott a tökéletesítése.

Fotó: Graham Budd Auctions

De mi is teszi annyira különlegessé ezt az autót? A mérete, Schumacher kézjegye és a belefektetett aprólékos munka mellett leginkább az, hogy ez a modell nem a polcra készült. Egy négyhengeres, kétütemű motor is került bele, ami távirányítóval kontrollálható. Elérték már vele a 80 km/órás sebességet is, de a sejtések szerint hosszabb kifutópályán ennél többre is képes lehet. Gokartokra készült gumik biztosítják a kivételes tapadását, a féktárcsák pedig a lassulási képességét.

Az autó most az F1-es Brit Nagydíj előtt átverésre kerül, ahol indulóárát 90 000 fontban határozták meg (kb. 42 millió forint), de a várakozások szerint ennek kétszereséért, háromszorosáért vihetik majd el.