back to top
KezdőlapFastest SlapGrosjean sikeres kézműtéten esett át

Grosjean sikeres kézműtéten esett át

-

Romain Grosjean kezét sikeresen megműtötték a keddi nap folyamán – írja a the-race.com. A francia versenyzőnek még a tavaly Bahreinben elszenvedett óriási balesete miatt kellett kés alá feküdnie, ugyanis az incidens során mindkét keze súlyosan megégett.

A 2020-as Bahreini Nagydíj volt Grosjean Forma-1-es pályafutásának utolsó versenye, miután a sérülései miatt nem tudott rajthoz állni Szakhírban és Abu Dhabiban. Helyette Pietro Fittipaldi vezethette a Haast és akkor már tudni lehetett, hogy az amerikai kicsapat nem hosszabbítja meg a francia pilóta lejáró szerződését. A francia pilóta az esetet követően szögezte le, hogy „ugyan a vezetés fontos a számára, de nem annyira, mint hogy újra normális és teljes életet élhessen.”

A francia pilóta bal hüvelykujját kedd este műtötték meg, hogy helyrehozzák az ott elhelyezkedő szalagokat és megtisztítsák az égési sérüléseit. Az IndyCarban vitézkedő francia hozzátette, hogy a jobb kezét már egy másik sérülés miatt is kezelni kellett korábban, illetve azt is, hogy „egy új ember lett” a balesetét követően.

A keddi műtét során Grosjean állítása szerint minden rendben zajlott és ugyan valamennyire fájt a keze az operációt követően, de ettől függetlenül jól tudott aludni.