back to top
KezdőlapFormula 1A McLarennél már 2024-re koncentrálnak

A McLarennél már 2024-re koncentrálnak

-

Ugyan még 8 futam hátra van az idei Forma-1-es szezonból, de a McLarennél már a következő évad élvez prioritást. Ezt a wokingiak csapatfőnöke, Andrea Stella jelentette be.

A McLaren idei szezonja egy igazi hullámvasút utazás volt. Az MCL60 a kezdetekben nem tartozott a legjobb autók közé, és az újonc Oscar Piastri mellett Lando Norris sem nagyon találta önmagát a versenypályán. Azonban a folyamatos fejlesztések Silverstone-ra fizetődtek ki, és ott, valamint a Magyar Nagydíjon rengeteg pontot volt képes szerezni a Norris-Piastri duó.

A McLaren hiú ábrándba csalta pilótáját, ezért tört ki botrány vele

Azonban hiába a fejlődés, Zak Brownék nagy valószínűséggel a konstruktőri bajnokság 5. helyénél nem nagyon fognak előrébb jutni, mivel már túl nagy a hátrányuk a Red Bull-lal, a Mercedesszel, a Ferrarival, de még az Aston Martinnal szemben is. Stella elmondása szerint ezért szeretnének magukra összpontosítani, és már 2024-re készülni, hogy jobb formában kezdhessék a következő szezont a mostanihoz képest.

„Az idei szezonra való fejlesztéseket befejeztük, már a jövő évi autóra koncentrálunk – árulta el Stella, aki régebben Fernando Alonso versenymérnöke volt a Ferrarinál. – Szerintem nem csak mi, hanem még sok más csapat is így gondolkodik.”

„Ez persze nem azt jelenteni, hogy már nem láthatunk új elemet az idei autónkon, mert sok időbe telik, amíg megtervezünk egy adott alkatrészt, és azt be is vetjük a versenypályán. Remélhetőleg az elkövetkező hetekben képesek leszünk optimalizálni a teljesítményünket, és jó eredményeket elérni a fejlesztések segítségével.”

Norris: Sokkal tartozom a McLarennek, de az életemmel nem