back to top
KezdőlapFormula 1Verstappen bizakodik, a végére találta meg az irányt a Red Bull

Verstappen bizakodik, a végére találta meg az irányt a Red Bull

-

Az első ausztráliai szabadedzésen még több mint 8 tizedmásodperces hátrányban volt a gyorsabbik Ferrarihoz képest, de a másodikra ennek nagy részét ledolgozta, és az egyik vörös autót meg is előzte. Max Verstappen úgy gondolja, hogy bár van még min dolgozniuk holnapig, nagyon szorossá tehetik a küzdelmet az „ismét gyors” maranellóiakkal.

Végül két és fél tizedmásodpercre dolgozta le lemaradását az Ausztrál Nagydíj második szabadedzésén a teljes pénteki nap során a Ferrarit üldöző Max Verstappen, amitől egy csapásra jobban festett a Red Bull helyzete. És még ennél is közelebb lehetett volna.

„Volt előttem egy autó az utolsó körben, úgyhogy az nem segített. Az első szabadedzésen és a második elején nem volt a legjobb az egyensúly. Az utolsó lágy gumis etapra változtattunk egy kicsit az autón, amitől sokkal jobb érzés volt vezetni” – összegezte a pénteket az F1 TV-nek.

Ami az erőviszonyokat illeti, a Red Bull és a Ferrari megint külön szintet képvisel. Kettejük közül a vörösök tűnnek jobbnak, de Verstappen szerint minden nyitott. „Egy kicsit a Ferrari mögött vagyunk, de úgy gondolom, talán egy kicsit szorosabbá tehetjük az állást. Ismét gyorsak, de a megtankolt autós etapjaink eléggé jónak és stabilnak tűntek, aminek örülök. Egyértelműen nagy előrelépéseket tettünk ma.”

„Szükség volt ezekre a változtatásokra, mert az elején elég trükkös volt a helyzet. De jó irányba tartunk, úgyhogy próbálunk innen építkezni, és remélhetőleg holnapra is tudunk kisebb változtatásokat eszközölni. Természetesen az ember sosem tudja, hogy mi történik másnap, de a Ferrari eddig nagyon erősnek tűnik. Van még dolgunk, de többé-kevésbé ott vagyunk a szintjükön” – mondta Verstappen.

Horner is bizakodik

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a Sky Sportsnak elmondta, szerinte is jó irányba tartanak, miután az újraaszfaltozott és több helyen módosított pálya eleinte kicsit megtréfálta őket. 

„Előremutató változtatásokat hajtottunk végre, amelyek egyre közelebb hozták az autót a megfelelő tartományhoz. A végén a megtankolt autós etapunk is elég jónak tűnt. Este lesz még munkánk, egy-két dolgot helyre kell tenni, de az irány szerintem jó. Az autó pedig elkezdett szépen reagálni a változtatásokra.”

„Más az aszfalt felülete a korábbihoz képest. Egy kicsit mást követel meg ezzel az új vonalvezetéssel, mint néhány éve. Az új gumik is máshogy reagálnak. Emiatt nem a megfelelő tartományban kezdtük a napot, de végül belekerültünk, és az autó elkezdett sokkal jobban reagálni.”

ForrásF1 T