back to top
KezdőlapFastest SlapSzürreális élethelyzetből rángatták ki Albont, hogy írja már alá új szerződését

Szürreális élethelyzetből rángatták ki Albont, hogy írja már alá új szerződését

-

Alexander Albont a Kajmán-szigeteken érte utol a Williams, amikor eljött az idő a szerződéshosszabbításra, de a thaiföldi pilóta két rájapuszilgatás között is megoldotta a feladatot.

A Williams frissen jelentette be, hogy több évvel meghosszabbította Albon korábban 2025-ig szóló szerződését, amiből arra lehet következtetni, hogy legalább 2027 végéig összekötötte jövőjét a csapat és a pilóta.

A bejelentés alkalmából Albon elutazott a Williams grove-i bázisára, de már csak a fotók, a beszélgetések és az Imolára való felkészülés miatt, hiszen a protokolláris részt, a kontraktus szignózását már pár nappal korábban megejtették.

Hivatalos: Albon többéves szerződést írt alá a Williamsszel

Ennek furcsa történetét James Vowles csapatfőnök vezette fel egy Albonnal készült, kamerák előtt zajló beszélgetés során.

„Szeretném eloszlatni a szerződések aláírásának misztikumát, mert az emberek a tévében mindig azt látják, hogy a felek felsorakoznak egy asztal mellett, és aláírják a rajta lévő papírt. Le tudnád írni pontosan, Alex, hogy hol voltál és mit csináltál, mielőtt aláírtad azt a bizonyos papírt?” – kérte meg pilótáját Vowles.

„Egy autóban ültem, és éppen úton voltam, hogy megpusziljak néhány ráját – adta a lehető legváratlanabb választ Albon. – Először elmentem a rájákhoz, de mivel még aznap el akartuk intézni [a szerződést], és 7-8 óra volt közöttünk az időeltolódás, ezért tettünk egy kitérőt az irodában. Az is lehet, hogy a papír még kicsit nedvesen ment át!”

Bár tartózkodási helyét nem nevezte meg a pilóta, az Instagram-oldaláról tudható, hogy a Miami Nagydíjat követően a Karib-tengeren található brit tengerentúli területre, a Kajmán-szigetekre utazott kikapcsolódni kínai barátnőjével. A megosztott képei között pedig látható is egy bizonyíték arra, ahogy Albon valóban megpuszil egy ráját a vízben – amely cselekedet a hiedelem szerint 7 éven át tartó szerencsét hoz.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Alex Albon (@alex_albon) által megosztott bejegyzés

Vowles éjszakába nyúlóan várta Grove-ban, hogy befusson Albon faxon átküldött aláírása, ami azt sejteti, hogy valamiért különösen fontos volt a csapatnak, hogy még aznap hivatalossá tegyék a hosszabbítást a pilótával – akiről idén több nagycsapat vezetője is hízelgően nyilatkozott már.

„A történet az én oldalamról pedig úgy nézett ki, hogy késő estig az irodában ültem, és azon tűnődtem, hány ráját puszilgat még mindig, mert haza kellene már mennem!” – tette hozzá Vowles.

Már csak az a kérdés, hogy Albon a rájapuszilgatás által rászállt hétévnyi szerencséből mennyit fog a Williamsnél, és mennyit esetleg egy másik csapatnál eltölteni a Forma-1-ben.