back to top
KezdőlapFormula 1Döntés az F1-es szabályokról: majdnem annyi tesztnap lesz, mint ahány pontszerző hely

Döntés az F1-es szabályokról: majdnem annyi tesztnap lesz, mint ahány pontszerző hely

-

Az F1 Bizottság fontos, a következő két szezonnal kapcsolatos kérdésekben hozott határozatot keddi ülésén.

Az FIA, a FOM és a csapatok képviselői által alkotott döntéshozói testület elé került egyik legfontosabb, már hónapok óta görgetett kérdés a Forma-1-es pontrendszer átalakításának tervezete volt. Az idei szezon első futamai után – amikor még úgy tűnhetett, az öt legjobb csapat rendre leoszthatja egymás között az első tíz pozíciót – merült fel az igény elsősorban a mezőny hátsó felébe tartozó csapatok körében, hogy a pontszerző helyek számát a jelenlegi 10-ről 12-re növeljék – míg mások ezt továbbgondolva úgy érveltek, még szélesebben ki lehetne terjeszteni a díjazott helyezések számát.

A módosítási tervezetet viszont végül elvetették – az FIA tájékoztatása szerint egyhangúlag szavaztak amellett a képviselők, hogy maradjon a jelenlegi, alapvetően 2010 óta érvényben lévő, azóta a 2019-ben a leggyorsabb körrel, 2021-től pedig a sprintversenyekkel módosított pontrendszer.

Egy másik 2025-öt érintő kérdésben azonban változás született: a versenyzőkre vonatkozó minimumsúly 80-ról 82 kg-ra nő, velük együtt pedig így az autók összsúlya 798 kg-ról kereken 800 kg-ra. Indoklásként a versenyzők egészségét nevezték meg, akik ezáltal kevésbé kényszerülhetnek kíméletlen, akár az erőnlétükre is hatással lévő diétákra. A döntés ugyanakkor szembemegy az FIA azon kimondott szándékával, hogy csökkentse az autók tömegét – ez ettől függetlenül a 2026-os szabályváltozásoktól kezdődően az új autókkal továbbra is tervben van.

2026-ra vonatkozó döntés, hogy az előszezoni tesztnapok számát drasztikusan megemelik: idén ez csupán három nap volt, jövőre is ennyi lesz, viszont az új korszakon három részre osztva összesen kilenc tesztnappal kezdheti meg a mezőny – az új technológia érkezése teszi ezt indokolttá, így a csapatoknak több idejük lesz tanulni az autóikról és kiküszöbölni az esetleges hibákat.

A költségkorlátozás éveiben szokatlanul nagy mennyiség ez a kilenc tesztnap – legutóbb 2015-ben kapott legalább ennyi időt a mezőny a felkészülésre, akkor összesen 12 napnyi kollektív tesztet jelöltek ki.

Megszűnik a Gold, Silver és Bronze tribün – figyelj, hova veszed a jegyed a 2025-ös Magyar Nagydíjra!