back to top
KezdőlapFormula 1Előre megérezte a balesetet a Monacóban megsérült fotós

Előre megérezte a balesetet a Monacóban megsérült fotós

-

Kevin Magnussen és Sergio Pérez monacói balesetének körülményeiről beszélt a szalagkorlát túloldalán állva könnyebb sérülést szerző fotós, aki szerint a dán pilóta motivációi teljesen érthetőek voltak.

Miután a Monacói Nagydíj első körében, a Beau Rivage-ban Pérez és a mellé elhamarkodottan bebújó Magnussen autója összeért, a következmény pedig Nico Hülkenberg versenyének is véget vető nagy baleset lett, hírek érkeztek arról, hogy egy a korlát és a védőháló túloldalán álló fotóst a pályakórházba vittek.

Az érintett az olasz Andrea Bruno Diodato, aki csak kisebb zúzódást szenvedett a Red Bullról levált egyik törmelék által, így ellátás után gyorsan ki is engedték, amit követően saját elmondása szerint gyorsan vissza is tért a pálya mellé, hogy tovább végezze feladatát – az elmúlt hétvégén pedig már Mugellóban, a MotoGP-n folytatta a munkát. A fotós most a Sky Italiának nyilatkozva mesélte el, hogyan élte meg a balesetet.

„A munkám megtanított arra, hogy olykor kihalljam, ha történni fog valami, még mielőtt láthatnám. Miután egy Sauber elhaladt, az autók egybefüggő zúgása egy pillanatra mintha megszakadt volna, és ekkor már éreztem, hogy lesz valami. És jött is az ütközés” – fogalmazott.

Nem is gondolnánk, de a durva baleset szorosabbá tehette az F1-es szezont

A felügyelők nem vonták felelősségre Magnussent a baleset okozásáért – ebben talán közrejátszott, hogy büntetőpontjai révén közel áll az eltiltáshoz –, és Diodato sem kíván pálcát törni a Haas dán pilótája felett.

„Ha a versenyzők helyébe képzelem magam, bizonyos mértékben meg is értem Magnussent. Ezen a versenyen nagyon nehéz előzni, és alighanem ott látott meg egy apró reményt arra, hogy ez sikerülhet. Nem áll szándékomban elítélni őt emiatt.”

Bár egy utcai pályán a médiamunkások jóval közelebb állnak a pályához, így nagyobb veszélynek vannak kitéve, a fotós elmondása szerint sehol nem érzi magát nagyobb biztonságban, mint Monacóban.

„Hogy egy ilyen becsapódás nem járt komoly következményekkel, az csak azt igazolja, hogy a védőkorlátok jól végzik a dolgukat. Ez a pálya sokkal nagyobb biztonságérzetet ad, mint sok másik. Lehet, hogy a pályán zajló történések nem túl látványosak Monacóban, de a biztonság szintje nagyon magas. Egyébként pedig tisztában vagyunk azzal, hogy milyen veszélyekkel jár a munkánk” – mondta az olasz, akinek érzése szerint a 2022-es Brit Nagydíj rajtjánál Csou Kuan-jü fejtetőre fordult autójának kicsúszása sokkal nagyobb veszélyt hordozott a gumifalon túl állók számára.

„Szükség van arra, hogy a fejünk és minden érzékszervünk a csúcson pörögjön. Ha bízunk az érzékeinkben, az sokat számíthat.”