back to top
KezdőlapFormula 1Egy szín megváltozik Leclerc és Sainz idei szerelésén

Egy szín megváltozik Leclerc és Sainz idei szerelésén

-

Charles Leclerc és Carlos Sainz szemrevételezték a Ferrari 2024-es overalljait, és azonnal el is mondták nekünk első benyomásaikat róla egy videóban – amiben azonban a nézők nem látják az új szerelést.

Titokzatoskodó videóval hangolódik február 13-i autóbemutatójára a Ferrari, amiből az azért kiderül, hogy lesznek változások az idei overall színösszeállításán: az elmúlt két szezonban a piros alapszínen a fekete is hangsúlyos szerepet kapott, 2024-ben viszont a jelek szerint már nem így lesz.

„Mindenekelőtt a fekete eltűnt, a fehér visszatért, és persze itt a sárga is” – állapítja meg Sainz, akinek reakciója alapján a versenyzők neve és rajtszáma is más pozícióba került.

„Agresszívabb, versenyre hangoltabb. Bravó, Ferrari!”

Ez talán valamelyest már az autó színösszeállítására is utal, hiszen az rendszerint az overall mintázatát is visszatükrözi, így esélyes, hogy a ritka következetességgel elnevezett SF-24-esen is felváltja majd a feketét a fehér.

Érkezik a Williams és a Sauber

A Haas már bemutatkozott, ma, hétfőn pedig két újabb istálló prezentálja magát. A Williams 15:40-es kezdettel New Yorkban rendez egy eseményt, hangsúlyozzák azonban, hogy csak a 2024-es festést mutatják be a tavalyi modellen, az új idomok megismeréséhez tehát még várnunk kell.

A Saubertől, amely Alfa Romeo helyett idén már Stake F1 Team néven versenyez, új szponzorai révén teljesen új külsőre számíthatunk. A csapat 20 órai kezdettel Londonban fedi fel 2024-es modelljét, a C44-et egy eseményen. Tehát a két istálló egyike sem szándékozik megúszni a bemutatót csupán néhány fénykép közzétételével, ahogyan azt a Haas tette.

Az összes F1-es autóbemutató időpontja