back to top
KezdőlapFormula 1Hamilton azzal magyarázza vereségét, hogy az új fejlesztésektől lassabb lett az autója

Hamilton azzal magyarázza vereségét, hogy az új fejlesztésektől lassabb lett az autója

-

Csalódáskeltő időmérő edzésen van túl a Mercedes Mexikóban, hiszen sem George Russell, sem Lewis Hamilton nem tudott versenyezni a pole pozícióért, majd előbbi az 5., utóbbi pedig csapattársától is közel 3 tizeddel lemaradva a 6. helyen zárt. 

„Úgy éreztem, hogy a jó úton járunk, ezért úgy döntöttem, hogy ne változtassunk az autón. Mindössze feltettük a szárnyat, én meg úgy voltam vele, hogy »Oké, hagyjátok így.« Nem sok mindent tehettünk a beállítások terén, hogy előrelépjünk az autóval, mert kihoztunk belőle mindent – idézi a Motorsport Week a harmadik szabadedzésre visszautaló Hamiltont, aki szerint az új fejlesztéseket nélkülöző csapattársának gyorsabb az autója. – Aztán az időmérőn nem volt hátsó tapadásom, mintha az egész a feje tetejére állt volna. Nagyon furcsa ez az autó. Érdekes lesz kideríteni, hogy ennek mi az oka, mert én ülök a fejlesztésekkel felszerelt autóban, amelynek gyorsabbnak kellene lennie, de nem hiszem, hogy az.”

Hamilton úgy érezte, hogy péntekről szombatra javult a W15-ös, ám továbbra is fellép az a probléma, ami miatt Austinban ő és Russell többször is kicsúszott. „Egyértelműen jó előrelépést értünk el a harmadik szabadedzésre, legalábbis az egyensúly terén, de továbbra is hat tizeddel le vagyunk maradva az előttünk levőktől. Feltettük a nagyobb hátsó szárnyat, hogy nagyobb leszorítóerőnk legyen, de csak lassabbak lettünk. Nem igazán [tudom, hogy miért tör ki az autó hátulja]. Három kerékre áll a kocsi és a hasmagasság 15 mm-t ugrál fel-le, és amikor ezt teszi, tulajdonképpen tehetetlenek vagyunk.”

Ezek után a hétszeres világbajnok eléggé lemondó volt azzal kapcsolatban, hogy a futamon versenyre kelhetnek-e a Ferrarival, a Red Bull-lal és a Mercedesszel, viszont úgy véli, jó összehasonlítást fog nyújtani a Mexikóvárosi Nagydíj a régi és az új fejlesztési csomag között. „Holnap rengeteg adatot fogunk gyűjteni. Nem gondolom, hogy versenyre kelhetünk az előttünk levőkkel, egyszerűen túl messze vannak. Meglátjuk, hogyan fog menni, ezúttal egyszerűen csak el szeretnék jutni a verseny végéig.”

Sainz: A Ferrari jövőre bajnokesélyes lesz, és nem jó érzés, hogy én már nem leszek itt