back to top
KezdőlapFormula 1Magnussen 2.0 - elküldése miatt szárnyal az idén a dán pilóta?

Magnussen 2.0 – elküldése miatt szárnyal az idén a dán pilóta?

-

Günther Steiner érdekes észrevételt tett a Forma-1-be az idei szezon előtt visszatérő dánról, akinek szerinte jót tett, hogy 2020 végén elveszítette az ülését.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy Kevin Magnussen új lendületet adott a pályafutásának azzal, hogy rögtön pontszerzéssel tért vissza a tavalyi évet nulla egységgel az utolsó helyen záró Haashoz, és már 15 pontnál jár. A dán pilóta emellett eddig magabiztosan veri a tavaly Nyikita Mazepint elhomályosító Mick Schumachert, nem kis nyomás alá helyezve ezzel a 23 esztendős németet.

Hogy Magnussen ennyire jó lesz, talán senki nem gondolta volna előre, mer bár az F1-ben korábban eltöltött hat szezonja során is voltak villanásai, leginkább megkérdőjelezhető manővereivel és Romain Grosjeannal történt ütközéseivel szerzett nevet magának.

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke szerint pilótája szárnyalása ugyanakkor nem annak köszönhető, hogy Magnussen érettebb lett, hanem annak, hogy már nem fél az ülése elvesztésétől.

„Nem gondolom, hogy korábban éretlen lett volna, de mostanra felnőtt. 29 éves, még mindig fiatal, de amikor az év elején visszatért a csapathoz, sokkal magabiztosabb volt. Szerintem a korábban velünk töltött időszaka alatt abban a félelemben élt, hogy elveszíti a helyét a Forma-1-ben, de miután ez valójában meg is történt vele, ez a félelem már nincs benne” – nyilatkozta az olasz amerikai a Motorsport.com olasz kiadásának.

Magnussen 2020 végén gyakorlatilag elkönyvelte, hogy véget ért az F1-es karrierje, és ezután a hosszú távú versenyzésre koncentrált. A Haas ajánlata pedig meglepetésként érte.

„Van ennek egy másik aspektusa is, amis szerintem egyáltalán nem mellékes: nem keresett ülést az F1-ben, hanem mi kerestük meg őt – ecsetelte Steiner a dán idei teljesítményének hátterét. – Ez szerintem jutalom egy profi autóversenyzőnek. Természetesen a nagyon fontos ötödik hely, amit a bahreini visszatérésekor elért, szintén az ő malmára hajtotta a vizet. Egyfajta hőssé vált, manapság pedig helyén van a szíve és békére lelt saját magával szemben.”

„Én egy olyan Kevint látok, aki többet kommunikál, magabiztosabb a csapattal való interakcióiban, de versenyzőként ugyanolyan, mint volt.”

A Bottas és a Leclerc 2.0 után lehet, hogy Kevin Magnussennek is van második verziója?