back to top
KezdőlapFormula 1Norris: Viselkedhetek f***fejként, de nem ettől fogok győzni

Norris: Viselkedhetek f***fejként, de nem ettől fogok győzni

-

Lando Norris reagált a kritikára, miszerint a személyiségéből fakadna, hogy nem elég kemény a versenypályákon.

A McLaren brit pilótája az utóbbi futamokon talán már a mezőny legerősebb autójában ült, mégsem tudott hozzátenni a Miamiban aratott első győzelméhez – pedig Montrealban, Spielbergben és Silverstone-ban is közel állt az első helyhez, de utólag mindig beazonosított egy-egy hibát, amin elúszott a siker.

Norrist olykor megtalálják olyan kritikák, melyek szerint túl barátságos személyisége, a közösségi médiában mutatott vicces, emberközeli karaktere az egyik gátja annak, hogy a pályákon előhozza magából a győzelemhez szükséges kíméletlenséget. A modernkori „jófiúi” magatartásra nincsenek is referenciák a Forma-1 múltjából, hiszen a sport korábbi, jóval zártabb közegében mindenkinek könnyebb volt ridegnek, megközelíthetetlennek lenni. Norris nem is gondolja, hogy a személyisége bármilyen befolyással is lenne a pályán nyújtott teljesítményére.

„Nem igazán érdekel, hogy mások mit mondanak. Én egy rendes srác vagyok, aki mindenben próbál tisztelettudó maradni. Ennek viszont semmi köze ahhoz, hogy hogyan viselkedek a pályán. Az emberek nagyon szeretnek kombinálni, és előjönni olyanokkal, hogy mi volt a helyzet 10, 15 vagy 20 évvel ezelőtt, de az egy teljesen más időszak volt” – idézi a McLaren pilótáját az Autosport.

„Ha akarok, én is tudok f***fej lenni és úgy viselkedni, mint egy idióta. Elhitethetem az emberekkel, hogy ilyen vagyok, de nincs rá szükségem. Továbbra is viccelődni, szórakozni, nevetni akarok, és nem érdekel mások véleménye. Egyszerűen csak élvezem az életet. De amikor felveszem a sisakot, mindent megteszek, ami a győzelemhez szükséges.”

A Mercedes mérnöke elárulta Hamiltonról azt, ami miatt a Ferrari kezdhet aggódni