back to top
KezdőlapFastest SlapPérez egy jól irányzott torpedómozdulattal elsüllyesztette Ricciardo esélyeit

Pérez egy jól irányzott torpedómozdulattal elsüllyesztette Ricciardo esélyeit

-

Nem valamiféle pilótapiaci machinációról van szó, csupán a Red Bull kötelékébe tartozó négy versenyző öldöklő tutajos harcáról. Ami szerencsére csak a játékfigurák számára volt öldöklő.

A Monacói Nagydíj hétvégéje sem múlhatott el anélkül, hogy a Red Bull a pályán kívül játékos ügyességi felmérőt tartson pilótái számára: az egyik csapatot Max Verstappen és Sergio Pérez, a másikat Daniel Ricciardo és Cunoda Juki alkotta, a feladat pedig bonyolultabb volt, mint ahogyan hangzik: a párosoknak a rendelkezésükre álló elemekből egy tutajt kellett építeni, majd pedig minél gyorsabban átúsztatni azt egy medencén – de ekkor már kézzel nem, csak különféle eszközökkel érhettek hozzá.

Bár extra pontokat is lehetett szerezni, ha a saját arcképükkel felragasztott játékfigurák – vagy a vízből kifogott Liam Lawson – is épségben átvészelik az utat a tutajon, az események nagyon hamar destruktív irányt vettek. Elsősorban Verstappen hathatós közreműködésével mindenféle tárgyak és testrészek kezdtek kirepülni a vízből, s bár Ricciardóék kikiáltották magukat győztesnek, a befutóra teljesen eluralkodott a káosz a medencében és a parton.

Az eredményhirdetésnél így el is maradt a győztes megnevezése, ellenben Cunoda különdíjat kapott, amiért a tutaj terelgetésére szolgáló szivaccsal leleményesen nem a levegőt, hanem a vizes legyezte. Pérez pedig azért, mert szemfüles, ám kevésbé sportszerű mozdulattal megtorpedózta az ellenfél éppen célba érő tutaját a szivacsával.