back to top
KezdőlapFormula 1Russell 18. a pole-ra képes Mercedesszel: „Ritka, hogy ilyet hibázunk”

Russell 18. a pole-ra képes Mercedesszel: „Ritka, hogy ilyet hibázunk”

-

George Russell volt a Magyar Nagydíj időmérő edzésének legnagyobb áldozata, hiszen a rossz időzítés következtében csak a rajtrács 18. helyét szerezte meg. Fájdalmát pedig csak növelhette, hogy a Mercedest csapattársa pole-pozícióig vezette.

Mindkét Mercedes az utolsó pillanatokra hagyta a továbbjutást érő Q1-es kör megfutását az időmérő első szakaszában, s míg Lewis Hamiltonnak sikerült megfutnia a szükséges időt, a forgalomba kerülő Russell a kivezető körét és a gyorskörét sem tudta ideális feltételek mellett teljesíteni, így a tavalyi itteni rajtelső csupán a 18. helyen zárt és korán búcsúzott.

Bár Russellt az új, kísérleti gumiszabály első áldozatának is tekinthetjük, hiszen a Q1-ben mindenki a kemény gumikeverékkel volt köteles körözni, a brit elmondása szerint az autó tempójában semmi kivetnivalót nem érzett, s tisztában volt vele, hogy a Mercedes az időmérő megnyerésére is esélyes.

„Gyorsak voltunk, az autó nagyszerűnek érződött. Az egész edzés alatt aszinkronban voltunk a többiekkel. Négyen is megelőztek az utolsó kanyar előtt, miközben elkezdtem a körömet, így már az első kanyar előtt 3 tizedes hátrányba kerültem, a gumik nem voltak megfelelő állapotban, úgyhogy ezután teljesen érthető volt, hogy lassabbak voltunk, és nem jutottunk tovább” – nyilatkozta kiesése után a Sky Sportsnak.

„Igazán csalódott vagyok. Nem kellett volna ennyit kockáztatnunk. Egyike voltunk azon néhány pilótának, akik az utolsó körre hagyták. A kocsi több mint gyors volt ahhoz, hogy bejussunk vele a Q2-be és a Q3-ba. Ritka, hogy ilyen hibát követünk el, de amikor nem jól dolgozol, azt kapod, amit megérdemelsz.”

Míg tavaly Russell szerzett váratlan rajtelsőséget a Hungaroringen, idén ez Hamiltonnak sikerült, aki hosszú, 2021 óta tartó időmérős sikertelenségi sorozatot szakított meg ezzel.