back to top
KezdőlapFormula 1Sajtó: Russellnél is gyorsabb volt a Mercedes újonca, eldőlt Hamilton utódjának személye

Sajtó: Russellnél is gyorsabb volt a Mercedes újonca, eldőlt Hamilton utódjának személye

-

Olasz lapértesülések szerint egy májusi silverstone-i teszt, amelyen Andrea Kimi Antonelli Mick Schumacher és George Russell ellen is megmérette magát, meggyőzte a Mercedes vezetőségét arról, hogy az olasz kapja meg a 2025-ös versenyzői ülést.

Tudvalevő, hogy az idei év során intenzív privát tesztprogramnak veti alá 17 éves olasz neveltjét a Mercedes, akit az autósportban ritkán feltűnő kivételes tehetségek között tart számon a szakma, s aki nehezen kerülheti el, hogy legkésőbb 2025-ben már ott is legyen az F1-es rajtrácson.

Antonellinek eddig a Red Bull Ring-i és az imolai tesztje kapott némi publicitást, előbbin a 2021-es, utóbbin a 2022-es Mercedest vezette. Volt azonban május elején, a Miami Nagydíj után egy silverstone-i tesztje is, amelyen az olasz már nem egyedül körözött a két évvel ezelőtti modellel. Az olasz Corriere dello Sport értesülései szerint a csapat tartalékpilótája, Mick Schumacher, valamint az egyik állandó versenyzője, George Russell is ott volt a pályán, így a csapat közvetlenül összemérhette újoncának teljesítményét a tapasztaltabb pilótákéval. A lap szerint a három versenyző megegyező programot futott, egymást váltva a volán mögött. Antonelli gyorsabb volt Schumachernél, s a hosszú etapokon még Russellnél is valamivel jobb teljesítményt nyújtott, egykörös tempóban pedig azonos szinten volt vele.

Hamilton: Legyen Antonelli az utódom!

A Corriere dello Sport tudomása szerint silverstone-i produkciójával Antonelli meggyőzte a Mercedes vezetőségét – 15 ember volt része a döntéshozásnak –, hogy neki adják a 2025-re Lewis Hamilton által megüresített versenyzői ülést, így ő lehet Russell csapattársa.

Ha ez beigazolódik, akkor a pletykált, Williamsszel való idei debütálás terve meghiúsulhat, hiszen a grove-i csapat mindenképp hosszabb időre szeretne tervezni a Logan Sargeantot váltó következő pilótájával, ha viszont csak fél évre ugródeszkaként szolgál a Mercedes juniorjának, azzal az istálló nem sokat nyer.

Ez a hír pedig magyarázatot adhat arra is, miért szakadhattak meg az egyeztetések a Mercedes és Carlos Sainz között is. A spanyol mindenképpen legalább kétéves szerződésre vágyott, az Antonellit elveszíteni semmiképpen sem akaró csapat viszont ezt jelen helyzetben nem tudna megadni neki.

Verstappen szerint hiba, hogy miatta nem engedik Antonellit az F1-be