back to top
KezdőlapFormula 1Pérez feltette a silverstone-i lemezt az újabb hatalmas hibája után

Pérez feltette a silverstone-i lemezt az újabb hatalmas hibája után

-

Ha valaki csak hallgatta Sergio Pérez nyilatkozatát a Magyar Nagydíj időmérő edzése után, könnyen azt hihette, hogy két héttel korábbi felvételt hall.

Sergio Pérez zsinórban a második időmérő edzését baltázta el, hiszen azok után, hogy a Brit Nagydíj kvalifikációjának Q1-ében elásta magát a kavicságyban, a Hungaroringen összetörte az autót az első szakaszban, ahol így ismét kiesett. „Először is jó, hogy rendben van, elég nagy baleset volt. Nagyon sajnálatos, ami történt, a pénteki nap elég erős volt a számára. Nyilván nehezek voltak a körülmények, de ez mindenkinek ugyanolyan. Éppen javított az idején, látni lehetett az esőcseppeket a sisakrostélyán, majd egyszerűen elveszítette az uralmat az autó felett, a kár pedig jelentős” – összegzett tárgyilagosan Christian Horner csapatfőnök az F1 TV-nek.

Dráma a Magyar Nagydíjon: Pérez rommá törte a Red Bullt az időmérőn (videó)

Ezután jött Pérez, és a Sky Sports műsorában szinte szóról szóra elismételte, amit a silverstone-i Q1-es kieséses után mondott. „Nyilván nagyon csalódott vagyok, mert addig a pontig nagyon erős hétvégém volt. Fáj, hogy cserben hagytam az egész csapatot, de végső soron elkötelezettebb vagyok, mint valaha, hogy csapatként visszatérjünk oda, ahová tartozunk. A holnap új lehetőség, 15. helyről rajtolunk, meglátjuk, mire leszünk képesek onnan. Nagy feladat vár ránk, hosszú verseny áll előttünk, úgyhogy azt hiszem, csak ki kell zárnom a külső zajt és a munkára kell koncentrálnom. A tegnapi a szezon legjobb péntekje volt, úgyhogy egyértelműen fejlődünk, és el fog jönni a mi időnk. Sajnos sorban jönnek ezek a dolgok, tisztában vagyok vele, és ezen gyorsan változtatnunk kell” – mondta a mexikói, aki akár már a nyári szünetben elveszítheti az ülését.

És most nézzük, mit nyilatkozott Silverstone-ban. Kezdte azzal, hogy „fáj, hogy ilyen módon hagytam cserben a csapatot, mert addig a pontig erős hétvégém volt”, majd folytatta azzal, hogy „pénteken nagyon pozitív napunk volt, úgy tűnt, a jó irányba mennek a dolgok, úgyhogy leszegjük a fejünket, mert csak idő kérdése, hogy mikor változtatjuk meg a helyzetet”, illetve akkor is előkerült a „holnap hosszú és nehéz versenyünk lesz” panel, miközben ugyanúgy hangoztatta az elkötelezettségét, amivel akkor sem volt és most sincs probléma, és ezt senki nem is kérdőjelezi meg.

Persze Pérez nincs könnyű helyzetben, hiszen pontosan tudja, hogy maga alatt vágja a fát, és azt mégsem mondhatja, hogy feladom, váltsanak le. Ezzel együtt a hungaroringi mutatványa újabb lökést adhatott a Red Bullnak ahhoz, hogy hamarosan mást ültessenek a helyére.

Ezért rúghatja ki a Red Bull hamarosan Pérezt, még ha fizetnie is kell majd érte