back to top
KezdőlapFormula 1A Mercedes nagyot is bukhat a nagy átalakítással

A Mercedes nagyot is bukhat a nagy átalakítással

-

Minden benne van a pakliban a Mercedes nagy váltásával kapcsolatban 2024-re, mondja a csapatfőnök Toto Wolff.

Lewis Hamilton borúlátóan úgy véli, a Red Bull előnye 2024-ben is megmarad, főnöke azonban nem zárja ki, hogy a Mercedesnek sikerül előrébb kapaszkodnia, miután teljesen új szemlélettel építik meg az autót. Igaz, Toto Wolff szerint ez vissza is üthet, és az idén a konstruktőri bajnokság 2. helyére lépő istálló akár pórul járhat.

„Változtattunk az autó koncepcióján. Teljesen eltérünk a kasztni eddigi elrendezésétől, a súlyelosztástól, a légáramlás kialakításától. Szó szerint majdnem minden elemet kicserélünk, és ezáltal szerintem lesz esélyünk” – idézte Wolff szavait az Autosport.

„Mellé is lőhetünk ezzel. Szóval bármi lehetséges: nem javulunk a várt mértékben, felzárkózunk, vagy egy óriási lépéssel az élmezőnybe kerülünk.”

A most véget érő szezon középső harmadában tűnt a Red Bull mögötti mezőny legjobbjának a Mercedes, előtte az Aston Martin és Fernando Alonso, utána a Ferrari látszott jobbnak. Márciusban sok minden kiderül, de mi azzal biztatunk mindenkit, hogy 2021-ben sem sokan hittek benne, hogy megszorongatják az F1-et évek óta uraló Mercedest, a Red Bull mégis így tett és meg is törte az uralmukat.

Hamilton költői képpel mutatta be, miért dominál a Red Bull