Érkezik a Call of Duty-hoz a szingapúri F1-es utcai pálya

A Forma-1 rajongói idén szeptemberben egy új pedigrés játékot kapnak az F1-hez, ami nagyon váratlanul értheti őket, és ez nem más mint a: Call of Duty Modern Warfare 2.

Bármennyire is furcsa, a fejlesztő Infinity Ward a szingapúri Marina Bay versenypályát választotta, hogy a játékosok az ősszel megjelenő lövöldözős játékban egy pályán harcoljanak.

- Hirdetés -

A hivatalos közösségi médiájuk szerint ez egy hat a hat ellen multiplayer pálya lesz, nem pedig egy olyan helyszín, amely a fő történet egy részének ad otthont. Ez azt jelenti, hogy feltehetően nem fogunk olyan ellentmondásos dolgot látni, mint a másik Call of Duty Modern Warfare 2 „No Russian” küldetése – ami 2009-ben jelent meg, de technikailag nem kapcsolódik a 2022-es játékhoz.

A gyors bemutató videó rengeteg érdekes részletet mutat be, a boxutca és a garázsok állnak a középpontban. Azonban a sok nyilvános terület mind a pálya részének tűnik. A játszható területet feltehetően maga a versenypálya szegélyezi.  Ezen a versenyautók úgy tűnnek, hogy a lövésekről és robbanásokról megfeledkezve továbbra is köröznek.

Az épületek természetes akadályai mellett F1-es jellegű autók – amelyek inkább hasonlítanak a 2021-es modellekhez, mint az új 2022-es szabályok alkotta autókhoz -, egy biztonsági autó és egy nagy teljesítményű tűzoltóautó is feltűnik a klipben. A Call of Duty-játékokban a járművek robbanásra hajlamosak. Belegondolni is remegünk, hogy milyen lesz ez egy 140 literes E10-es F1-es tank esetében.

Úgy tűnik azonban, hogy az IW biztosra ment, ami azt illeti, hogy ezek a járművek komolyan hasonlítanak a valósághoz. Az is elég nyilvánvaló, hogy sehol nincs hivatalos Forma-1-es márkajelzés, vagy bármilyen utalás az igazi versenyzőkre.

A klipnől látható, hogy a Marina Bay Circuit paddock területére összpontosul, és valószínűleg az összes akció hasonlóan korlátozott lesz. A több mint 5 km hosszú pálya túl nagy a 6v6-os multiplayerhez. Pedig a 8-as és 14-es kanyarok majdnem találkozási pontja remek kempelési lehetőséget nyújtana.

A játékfejlesztő bejelentette, hogy a pálya része lesz az MW2 többjátékos bétájának. Először a PlayStation-t használók kapnak hozzáférést, szeptember 16-án a betások, szeptember 18-án pedig az összes játékos. Ezután az Xbox felhasználók szeptember 22/24-én csatlakoznának – annak ellenére, hogy a Microsoft hamarosan felvásárolja a kiadó Activision Blizzardot.

Hivatalosan a Call of Duty Modern Warfare 2 október 23-án jelenik meg PC-re, PlayStation 4/5-re és Xbox One/Series-re.

- Hirdetés -