back to top
KezdőlapFormula 1Egy sejtelmes mondat – tényleg a nevető harmadik lehet Verstappen új csapattársa?

Egy sejtelmes mondat – tényleg a nevető harmadik lehet Verstappen új csapattársa?

-

A Red Bull a nyári szünetben fogja eldönteni, hogy leváltja-e Sergio Pérezt, és ha igen, kit ültet Max Verstappen mellé. Helmut Marko a Hungaroringen pedig elejtett egy mondatot, ami alapján az is lehet, hogy olyan versenyzőre esik a választás, aki csak nemrég került képbe.

A Magyar Nagydíj hétvégéjének kezdete előtt beszámoltunk róla, hogy bár Sergio Pérez esetleges szezon közbeni menesztése esetén a legtöbben Liam Lawsont vagy Daniel Ricciardót látják a Red Bullban a nyári szünet után, Cunoda Júki neve is felmerült, Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója ugyanis a japánt látná szívesen Max Verstappen mellett. A hírek szerint Christian Horner viszont nem hajlik erre a forgatókönyvre, hiszen köztudottan kedveli Ricciardót, ám az ausztrál teljesítménye továbbra sem meggyőző, ami Lawsont helyezheti jó helyzetbe.

Cunoda a csütörtöki sajtónapon az erre vonatkozó kérdésre meg is jegyezte, hogy „ha Liamet választják, az furcsa lesz”, majd hozzátette: „Persze, Liam igazán jó munkát végzett, amikor a csapatnál vezetett, de szerintem én többet tettem. Meglátjuk, mi lesz. Végső soron ők tudják, hogy miként menedzseljék a versenyzőket.”

Az F1-ben immár negyedik szezonját taposó, az RB-vel korábban hosszabbító japán tehát egyértelműen szeretne előléptetést kapni, amivel az ORF adásában szembesítették Markót is, mire a 81 esztendős osztrák annyit felelt: „Először meg kellene várnia, hogy mi lesz a döntés.”

Helmut Marko, Cunoda Júki, Red Bull
Marko és Cunoda / Fotó: Rudy Carezzevoli/Getty Images/Red Bull Content Pool

Ezt nem nehéz úgy értelmezni, hogy Cunoda minimum versenyben van Pérez üléséért, és addig hiába szurkálódik, amíg nem dől el, hogy ki váltja a mexikóit – amennyiben menesztik, persze –, hiszen nem kizárt, hogy ő lesz a befutó. Marko Pérez helyzetéről még annyit mondott, hogy „Különböző teljesítmény-záradékok vannak a szerződésében, és végső soron nem számít, hogy mi van egy szerződésben, egyszerűen teljesítened kell. Meglátjuk a következő két versenyt, aztán együtt leülünk és eldöntjük, miként és hogyan mennek majd tovább a dolgok a nyári szünet után.”

Eközben Cunoda úgy vélte, Verstappennel is kész felvenni a versenyt. „Ha nem állnék készen [az előléptetésre], nem hosszabbítottam volna a VCARB-al sem. Készen állok a topcsapatokkal harcolni a jobb helyezésekért, és még Max-szal is. Végső soron ők döntenek, nekem erre nincs ráhatásom. Csak arra koncentrálok, amit tennem kell a következő két versenyen, a Haas eléggé közelít, ezét koncentráltnak kell maradnom a csapatunkkal.”

Verstappen: A bajnoki címek nem számítanak, Alonsónak nyolc is lehetne