back to top
KezdőlapFormula 1Hamilton már 2024-re figyelne, de a Mercedes még most készül nagy dobásra

Hamilton már 2024-re figyelne, de a Mercedes még most készül nagy dobásra

-

A Mercedes utóbbi futamokon tapasztalt javuló formája sem volt elég ahhoz, hogy Hamilton azt érezze, még idén is lehet esélye győzelmekért harcolni. A csapat azonban nem adja fel az idei évet, még a nyári szünet előtt két komoly fejlesztéssel készülnek.

A W14-es modell a Spanyol Nagydíjra külsőben is átalakult, a csapat ugyanis eltávolodott a tavaly bemutatott, szinten oldalszekrények nélküli formatervtől. Barcelonában kettős dobogó, legutóbb Montrealban egy harmadik hely lett a fejlesztések jutalma, de Lewis Hamilton szerint a csapat még mindig nagyon távol van attól, hogy harcba tudjon szállni Max Verstappennel a győzelmekért, sejtése pedig továbbra is az, hogy a Red Bull példátlan módon a szezon összes futamát megnyerheti.

„Azt gyanítom, hogy Max csapata már a jövő évi autón dolgozik, szóval nekünk is egy kicsit le kellene vennünk a tekintetünket az idei célokról és a jövő évre koncentrálni” – tett javaslatot az erőforrások átcsoportosítására a brit, akit a Motorsport idéz.

„A jelenlegi szabályok mellett nem könnyű annyi teljesítményt találni, hogy behozzuk az előnyüket. A kör egyes részein 30 pontnyi leszorítóerő előnnyel rendelkeznek hozzánk képest, szóval van még mit tennünk. De nem nevezném frusztrálónak a helyzetet. Mindenekelőtt örülök, hogy újra itt vagyunk az élmezőnyben és remélem, hogy hamarosan közel azonos szinten leszünk egymással, hogy újra olyan jó versenyeket vívhassunk egymással, mint 2021-ben néhány alkalommal.”

Hamilton, Mercedes, Kanadai Nagydíj
Fotó: Mercedes-AMG F1

Bár az idei bajnoki címektől már csak egy nagyobb csoda foszthatná meg a Red Bullt, a Mercedesnél mégis úgy érzik, bőven van még értelme fejleszteni az idei autót, hiszen Toto Wolff csapatfőnök szerint a barcelonai fejlesztések teljesen új tanulási spektrumot nyitottak meg számukra, az autó pedig hosszú idő után végre kiismerhetően viselkedik.

„Egy nagyobb csomaggal készülünk Silverstone-ra, majd pedig lesz még egy a gyárbezárás előtt” – adott prognózist a fejlesztésekre Wolff. „Az történt, hogy amióta megváltoztattuk az autó koncepcióját, sokkal gyorsabban teszünk szert új ismeretekre. A következő négy verseny során komoly előrelépésre számítok.”

„Képesek vagyunk jobban megérteni a szimulációk során kapott eredményeket, ugyanis azok visszatükrözik azt, amit a pályán is láthatunk. Az elmúlt másfél évben pedig komoly problémáink voltak ezen a téren.”